петък, 26 юли 2019 г.

ACER публикува трето отворено писмо за качеството на данните по REMIT


Агенцията на Европейския съюз за сътрудничество между енергийните регулатори (ACER) публикува днес третото открито писмо за качеството на данните по REMIT, което допълва първите две отворени писма за качеството на данните по REMIT, публикувани през последните две години. ACER съобщава, че предишните две писма са улеснили подобряването на качеството на данните.
Отворените писма по REMIT Open Letters са предназначени да насърчават сътрудничеството между ACER и докладващите страни, като с тях ACER ги информира за редовните оценки на агенцията за пълнотата, точността и своевременното представяне на получените данни по REMIT. Използвайки резултатите от направените  оценки, ACER има за цел да помогне заинтересованите страни да гарантират, че данните, докладвани на ACER, са в съответствие с изискванията за докладване по REMIT.
ACER съобщава, че е ангажиран с гарантирането на високо качество на данните и ще продължи да разпределя специализирани надзорни ресурси за това начинание с цел по-нататъшно усъвършенстване на възможностите за наблюдение на пазара.


Повече информация ТУК

Няма коментари:

Публикуване на коментар