четвъртък, 17 април 2014 г.

Стартира онлайн обществена консултация по споразумението за Трансатлантическото партньорство в областта на търговията и инвестициите



Предвид силния обществен интерес спрямо преговорите за сключване на споразумение за свободна търговия със САЩ, Европейската комисия обяви, че започва обществена консултация относно начините за защита на инвестициите и уреждането на спорове между инвеститор и държава в Трансатлантическото партньорство в областта на търговията и инвестициите (ТПТИ).

Консултацията ще продължи до 6 юли 2014 г.

Всеки гражданин на ЕС може да участва в консултацията като попълни онлайн въпросник, достъпен на 22 –те  езика на съюза.

Към въпросника има също публикуван документ „Известие за консултация“, чрез който подробно се разяснява целта на консултацията.

В документа се напомня, че основният въпрос, на който трябва да  се отговори по време на обществената консултация, е, дали с предложения от ЕС подход за ТПТИ се постига точният баланс между защитата на инвеститорите и запазването на правото и способността на ЕС да предприема регулаторни мерки в защита на обществения интерес.

Повече информация за обществената консултация и въпросника.

Няма коментари:

Публикуване на коментар