четвъртък, 5 февруари 2015 г.

Енергетика: Първа среща на Групата на високо равнище по въпросите на природния газ



Първото заседание на работната група на високо равнище, по въпросите на природния газ и свързването на пазарите в региона на Югоизточна Европа, ще се проведе на 9 февруари в София. Поканени са министрите на енергетиката от Австрия, България, Хърватия, Гърция, Унгария, Италия, Румъния, Словения и Словакия са. Групата ще обмени мнения относно перспективите за доставка на газ в региона, както и ще обсъжда потенциални инфраструктурни решения. Комисията ще бъде представена от заместник-председателя на Съюза Шефкович и комисаря Канете, отговарящ за климата и енергетика енергетиката. По повод на срещата заместник-председателят Шефчович заявява: 
"Днес повече от всякога е важно да търсим решения за подобряване на трансграничните потоци на газ и да осигурим диверсификация на доставките на газ. Както е предвидено в политическите приоритети на Комисията Юнкер, Енергийният съюз ще реформира и реорганизира енергийната политика на Европа, за да се увеличи стабилността и сигурността на енергийните доставки в Европа "
Комисар Канете:
"Нашата среща в София ще даде много добра възможност, за подобряване на регионалното сътрудничество в областта на енергетиката. Ние трябва да ускорим разработването на стратегически проекти за справяне с предизвикателството относно сигурността на доставките в региона. Комисията остава изцяло ангажирана и подкрепя  региона в усилията му да се интегрира по-добре и да диверсифицира своите пазари на газ "

Няма коментари:

Публикуване на коментар