сряда, 5 януари 2011 г.

Енергетика:Видеоклипове за популяризиране на енергийната политика на ЕС

Стремежът на  ГД "Енергетика" на ЕК е да популяризира по достъпен начин предимствата, които предлага един либерализиран енергиен пазар с ефективна конкуренция, за да могат гражданите на Европа да се възползват от възможностите за избор и да са  съпричастни в изграждането на  европейския енергиен пазар.
За целта ЕК е подготвила няколко видеоклипа, които могат да се видят на уеб страницата на ГД "Енергетика":


2.Видеоклип, популяризиращ поставената цел до 2020 г-20 % от консумираната енергия да идва от възстановяеми енергийни източници

3.Видеоклип, в който чрез анимация по един прост и атрактивен начин се обяснява кои са компонентите при формиране цената на един kWh и делът на производството, преноса, разпределението, доставката и данъците в крайната цена. също така се набляга на факта, че потребителят трябва да има възможност  свободно да избира доставчика си на електроенергия, като по този начин насърчава конкуренцията на пазара. 

4.Видеоклип, в който чрез анимация се обяснява кои са  компонентите при формиране на цената на литър бензин и делът на производство на суров петрол, транспорт, рафинерии, транспорт, данъци и акцизи, които обикновено са високи.

5.Видеоклип, "Енергията-нека я пестим"-забавен анимационен филм.

6.Видеоклип, който представя предимствата, които са получили  потребителите в Белгия и Обединеното Кралство, след либерализирането и отварянето за конкуренция на  пазарите за електроенергия и газ.

Няма коментари:

Публикуване на коментар